Zdrowa żywność
Analiza etykiet pod kątem tabel wartości odżywczych oraz oświadczeń żywieniowych pokazuje silny trend obniżania zawartości niektórych składników, przede wszystkim cukru i soli.
Jednym z rozwiązań jakie proponujemy naszym partnerom biznesowym jest linia produktów SweetVim®, pozwalająca na obniżenie zawartości cukru nawet do 50%, bez wpływu na odczucie słodkości.
W trendy obniżenia zawartości soli doskonale wpisuje się nasza linia SalVim®, która pozwala na zachowanie smakowitości przy jednoczesnym zmniejszeniu zawartości sodu w produkcie gotowym.
Witalność
Zdrowe odżywianie się oceniane jest jako jeden z najważniejszych czynników warunkujących dobry stan zdrowia. Konsumenci coraz częściej poszukują produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i ekologicznych.
Razem z naszymi klientami projektujemy żywność funkcjonalną wzbogaconą o składniki wspierające układ nerwowy, odporność i podnoszące witalność.