SweetVim® - aromaty wzmacniające słodycz
Seria produktów SweetVim® to aromaty i aromaty naturalne, wykorzystywane do obniżania wartości kalorycznej produktów rynkowych oraz wzmacniające odczucie słodyczy w rozwiązaniach bezcukrowych.
SweetVim® odpowiada współczesnym trendom obniżania wartości kalorycznej produktów. Są to dodatki do żywności pozwalające na obniżenie zawartości cukru nawet do 50%, przy zachowaniu wrażenia słodyczy produktu wyjściowego. W odróżnieniu od popularnych substancji słodzących, nie wnoszą obcych posmaków. Finalny wyrób zachowuje zrównoważony profil sensoryczny produktu słodzonego wyłącznie cukrem.
Obniżanie wartości kalorycznej produktów
Rosnące zapotrzebowanie na produkty o obniżonej zawartości cukru i bez dodatku cukru oraz ciągłe zmiany legislacyjne, powodują wzrost zainteresowania rozwiązaniami zastępującymi cukier na etykiecie wyrobu gotowego. W naszej ofercie znajduje się wiele rozwiązań, które pozwalają redukować cukier w wyrobie gotowym.
Aromaty SweetVim® występują w formie płynnej i proszkowej.
To składniki, które znajdują szczególne zastosowanie w przemyśle napojowym i cukierniczym.